377 ezer fiókot szüntetett meg a Twitter

2017.03.22. 09:32

A Twitternek elege lett az erőszakos posztokból és felújította azt a szoftverét, amely az erőszakos tartalmat, és az azt terjesztő felhasználókat kiszűri. Az utóbbi időben egyre inkább erre a módszerre esküsznek, nem a a felhasználók és kormányok által beküldött jelentésekre.

Az amerikai és európai kormányok már régóta szorgalmazzák, hogy az olyan közösségi oldalak, mint a Twitter vagy a Facebook erőteljesebben lépjenek fel az online radikális tartalom ellen. Különösen az iszlamista csoportokra hívják fel a figyelmet, amelyek népszerűsítik az erőszakos viselkedést.

A Twitter 2016 második felében összesen 377 ezer fiókot függesztett fel emiatt. Ez nagyjából 63 ezer fiókot jelent havonta, ami jóval több mint az egy évvel korábbi 24 ezer felfüggesztés.

A Twitter most először tette közzé, hogy hány kormányzati megkeresést kapott újságírókkal és híroldalakkal kapcsolatban. Az adatok alapján kiderül, hogy Törökország volt a legaktívabb.

A felfüggesztett fiókok 74 százalékát belső spamszűrőkkel találták meg, két százaléknál is kevesebbet vettek le hatósági kérésre, azokat is azért, mert a felhasználók megsértették a Twitter általános szerződési feltételeit. Egy évvel korábban még mások voltak az arányok, akkor a szoftverek még csak a fiókok harmadának megszüntetéséért voltak felelősek.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM