Küzd az erőszakos tartalmakkal a Facebook

2017.03.23. 11:54

Mark Zuckerberg többször is kijelentette, hogy az élő videó a Facebook jövője, de mi van akkor, ha ez a jövő erőszakkal teli? Az elmúlt hetekben több olyan eset is történt, hogy a közösségi oldal nem tudta megakadályozni felhasználóit abban, hogy erőszakos tartalmat közvetítsenek élőben.

A héten az okozott indulatokat, hogy élőben közvetítették, ahol csoportosak megerőszakolnak egy 15 éves lányt. A közvetítésnek ráadásul 40 nézője is volt, akik közül egy sem értesítette a rendőrséget. Nem egyedi az eset, néhány héttel ezelőtt egy férfit vertek és kínoztak élőben Facebookon és ezt több ezren követték.

Eddig is voltak erőszakos posztok a közösségi oldalakon, de a Facebook Live új szintre emeli ezt. A közösségi oldalt pedig kihívás elé állítja, hogyan tudná megállítani ezeket a közvetítéseket.

A Facebook azt a választ adja az ilyen megkeresésekre, hogy ezek förtelmes bűnök és nem engedik az ilyen tartalmat. Komolyan foglalkoznak ezek blokkolásával és eltávolításával. Egy egész csapat foglalkozik a kérdéssel, napi 24 órában, hogy azonnal tudjanak válaszolni a beérkező jelentésekre.

Nehéz automatizmusokkal megoldani, a technológia nem képes kiszűrni erőszak és erőszak közötti különbséget. Emlékezzünk azokra a videókra, amelyek az amerikai feketék elleni erőszakra hívták fel a figyelmet azzal, hogy élőben közvetítették a rendőri túlkapásokat. A Facebook ezeket a videókat engedi, mert pont az erőszakra hívják fel a figyelmet. De kétségtelen, hogy lépni kell valamit, mert a most vihart kavart videóhoz hasonlókat nem szabad engedni.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM