Indiába viszik az iPhone gyártását

2017.03.24. 10:16

Az Apple egy-két hónapon belül Indiában is fog iPhone-okat gyártani, ezt hivatalosan még nem erősítették meg a cégtől, a Wall Street Journal indiai kormányzati forrásokra hivatkozva írta ezt. Már régóta keringenek ilyen hírek az Apple-ről, de eddig csak az SE modellekről szóltak a pletykák.

A legfrisebb hírek szerint az Apple az SE mellett, a 6 és 6S modelleket is Indiában gyártják majd. A gyár Bangalore mellett található, itt kezdik majd a gyártást legkésőbb három hónapon belül, de valószínűleg április végén indítják be a gyártósorokat.

Az Apple nem titkolt célja, hogy a rendkívül gyorsan fejlődő indiai piacra is betegye a lábát. Tavaly 18 százalékkal több okostelefont szállítottak Indiába, brutális növekedés, ha azt nézzük, hogy a világon csak 3 százalékos volt a növekedés.

Az is igaz, hogy a mobilok többsége itt 150 dollárnál olcsóbb. Az iPhone SE-t, amely az Apple legolcsóbb készüléke jelenleg, 330 dollárért adják. Az Apple rájött arra, hogy mobiljai túl drágák az indiai piacra, de azzal, hogy helyben gyártják ezeket, legalább száz dollárral csökkenteni tudják az árat.  • Hírek
  • Bankszámla