Már megint fizetős lesz a Facebook, de még mindig nem úgy

2017.03.31. 12:22

Közösségi pénzgyűjtő funkcióval bővül a Facebook, egyelőre csak 18 év feletti, amerikai felhasználóknál, de ha beválik a rendszer, bővítik a hozzáférők körét. Gyakorlatilag a GoFundMe oldalt másolják le az új funkcióval, ahol bárki indíthat gyűjtést saját célra, például tandíjra vagy egészségügyi költségekre, várhatja az adakozók pénzét. Annyiban különbözik ez a Kickstartertől, hogy itt nincs konkrét termék, aminek a megvalósítását finanszírozza a közönség (és később mindenki kap is belőle, aki előre adott rá pénzt).

A facebookos adakozást hat kategóriában indíthatjuk majd be: oktatási célra, egészségügyi célra (külön saját magunknak, és a kisállatainknak), krízishelyzetek átvészelésére (például természeti katasztrófák esetére), személyes vészhelyzetre (összetört az autónk, leégett a lakás, ellopták a pénzünket), vagy haláleset kapcsán (temetésre, vagy megélhetési költségre a családot ért veszteség után).

Minden adománygyűjtés egy 24 órás ellenőrzési folyamaton esik át, mielőtt elindul, hogy biztosan ne ütközzön az oldal szabályaiba, vagy törvényekbe. A Facebook továbbá az összegyűlt pénz 6,9%-át elteszi kezelési költség címen. A pénzgyűjtésekhez külön oldalt kell indítanunk, ami jó látványos helyen kap egy Donate (adakozás) gombot, illetve az élő facebookos videók mellé is kitehetjük ezt a gombot, hogy a közönségünktől hozzájárulást kérjünk a további videós közvetítések költségeihez. De nem csak véletlenül, illetve ismerősök linkjein keresztül bukkanhatunk rá támogatnivaló ügyekre, lesz egy külön Discover, vagyis felfedezés szekció, ahol az ilyen kampányok között böngészhetünk.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM