Most merjen valaki a zsidókkal szívózni!

2017.04.03. 10:38

Új fegyverrel bővült az izraeli rakétavédelmi rendszer. Benjamin Netanjahu miniszterelnök szerint a Dávid parittyájának (David's Sling) rendszerbe állításával mindazok, akik a zsidó államot támadják, a saját létezésüket sodorják veszélybe.

Netanjahu egy nyilvános ünnepségen tartott beszédet, ahol a fejlesztők átadták a rendszert az izraeli légierőnek.

A közepes hatótávolságú rakétavédelmi rendszert az Egyesült Államok támogatásával fejlesztették. A Dávid parittyája a kiegészítő láncszem a nagy hatótávolságú Arrow rakéták, illetve a kis hatótávolságú Vaskupola között.

A Dávid parittyáját a bibliai Dávid királyról nevezték el; ő volt az, aki a parittyájával megölte a filiszteusok legkiválóbb harcosát, Góliátot. A fegyverrendszert az izraeli Rafael Advanced Defense Systems és az amerikai Raytheon közösen fejlesztették.

Izraelt több irányból is légitámadások fenyegetik; egyesek a határok közeléből, mások akár jóval messzebbről, például Iránból érkezhetnek. Jókora kockázatot jelent libanoni Hezbollah is. Az izraeli katonai hírszerzés szerint a Hezbollahnak 100-120 ezer kis és közepes, valamint több száz nagy hatótávolságú rakétája lehet, amikkel akár Tel Avivot is elérhetik.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM