16:00, November 29. ÉLŐ
Ecuador 1
Szenegál 2
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29. ÉLŐ
Hollandia 2
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Irányváltás az Ubuntunál

2017.04.07. 09:11

Mark Shuttleworth, a Canonical alapítója bejelentette, hogy megváltoztatják az Ubuntu Linux fejlesztési irányait. A jövőben a Unity 8 és a telefon helyett a felhőtechnológiákra és az IoT világára fognak koncentrálni – írja az IT Café.

A váltás miatt a Unity felület helyett újra a GNOME lesz az alapértelmezett.

Shuttleworth szerint az irányváltás nem jelent nulláról kezdést, mert a felhő és az IoT már eddig is kiemelt szerepet játszott a Canonical tevékenységében. Az utóbbi időkben ezek a szegmensek teljesítettek a legjobban, az Ubuntu Linux itt meghatározó piaci szereplő.

A változás ugyanakkor nem lesz fájdalommentes. A Canonical rengeteg erőforrást fordított mobil eszközök és a pc-k számára fejlesztett Unity felület javítására, tökéletesítésére. Az alapító bevallotta, hogy ez téves koncepció volt: a kívánt konvergencia és innováció helyett csak a töredezettséget erősítette.

Bár nem dolgoznak a jövőben okostelefonos fejlesztésen – írja Shuttleworth –, az asztali számítógép továbbra is kiemelt szerepet kap: fejlesztenek rá és továbbra is támogatják.

A bejelentésnek vegyes a fogadtatása a nyílt forrású közösségben. Egyes fejlesztők fájdalommal vették tudomásul, mások kiváló üzleti és koncepcionális döntésnek tartják.  • Tippek
  • Bankszámla