Szabina
-2 °C
15 °C

Facebook-élőn végzett a lányával, majd magával is egy thai férfi

2017.04.25. 16:46

Lányát, majd saját magát is felakasztotta hétfőn egy thai férfi, aki az egész eseménysort élőben közvetítette Facebookon – írja a BBC. A gyilkosságra Phuket szigetén egy hotelben került sor, állítólag azért, mert a 21 éves férfi összeveszett a feleségével.

A férfi rokonai látták a közvetítést és azonnal értesítették a hatóságokat, de túl későn értek ki a helyszínre, hogy megmentsék a két ember életét. A közvetítést egyébként rengetegen jelentették a Facebooknak, akik hamar meg is szólaltak az ügyben.

Ez egy megdöbbentő eset, részvétünk a családnak. Az ilyen tartalmaknak semmi keresnivalója a Facebookon, a videót mostanra töröltük.

– mondta a cég szóvivője. Nincsenek egyébként könnyű helyzetben, hiszen éppen múlt hét hétfőn kényszerültek magyarázkodásra az ohiói facebookos gyilkos miatt. Ekkor azt nyilatkozta a cég, hogy folyamatosan kutatnak olyan új technológiák után, amik biztonságosabbá tehetik a portált. Egy blogbejegyzésből az is kiderült, hogy dolgoznak a jelentések felülvizsgálati folyamatának gyorsításán.

Emellett a mesterséges intelligenciával is kísérleteznek, ami automatikusan megjelölné a felülvizsgálandó tartalmakat ahelyett, hogy felhasználói bejelentésre kéne várni. Összességében azonban vélhetően csak a Facebook Live funkció leállítása adna maximális biztonságot, a közösségi oldal nagyságából adódóan ugyanis gyakorlatilag lehetetlen minden közvetítést szemmel tartani.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport