Buda, Richárd
-2 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Az Uber tényleg repülő taxikkal akar furikázni

2017.04.26. 16:21

Az Uber eltökélten halad tovább a repülő taxis projektje beindításával – írja a Verge.

A közösségi taxis cég  először tavaly ősszel jelentette be, hogy a városok légterében, a tetők fölött repülő járművekkel is szállítanák az embereket. Bár az ötlet meglehetősen futurisztikusan hangzott, most az Elevate nevű három napos dallasi konferenciájukon egy sor partnert is bejelentettek a projekthez.

  • Már a szerződéskötésnél járnak öt gyártóval, amelyekkel könnyű, elektromos, függőleges fel- és leszállásra képes járműveket fognak tervezni. Egyikük a Bell Helicopters, az egyik legnagyobb ilyen gépeket gyártó cég Amerikában.
  • Először a Dallas környéki városokban és Dubajba vinnék el a repülő taxikat, az érintett önkormányzatokkal már egyeztetnek is.
  • Egy ingatlanos céggel is megállapodtak, már keresik a fel- és leszálláshoz megfelelő pontokat.
  • Megállapodtak a ChargePoint nevű céggel, amely az elektromos töltőállomásokat építi majd a repülő taxiknak.

Az Uber célja, hogy 2020-ra már a nagyközönség előtt is bemutatható fázisba érjen a projekt.

A cég egyébként az utóbbi időben több kínos ügyet is kapott a nyakába. Legutóbb a napokban derült ki, hogy korábban egy szabálytalanság miatt Tim Cook majdnem kitiltotta őket az iPhone-ról. Néhány hete írtuk meg, hogy egy Hell (Pokol) nevű belső fejlesztésű programmal titokban nyomon követte a nagy rivális Lyft sofőrjeit. Februárban már egy másik cég, a Google önvezető autós részlegéből lett Waymo is megvádolta őket ipari kémkedéssel. Az utóbbi hónapokban botrányból botrányba bukdácsoló Uber szexuális zaklatással, negatív diszkriminációval, és perekkel tarkított válságáról márciusban ebben a cikkben írtunk hosszabban.

Kapcsolódó

Kiborult a bili, ami az Uber vesztét is jelentheti

Szexuális zaklatás, ipari kémkedés, szabályoknak fittyet hányó attitűd, haveroknak kedvező légkör. Évek óta szőnyeg alá söprik a problémákat, de most átszakadt a gát. Az összes probléma egy közös pontra vezethető.