János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Horrorisztikus emberszörnyeket rajzol a mesterséges intelligencia

2017.06.07. 14:27
Kapcsolódó

Nincs túl sok esze a macskarajzoló mesterséges intelligenciának

Szerencsére, különben nem lenne ilyen vicces.

Emlékeznek még a béna macskarajzból rémisztő macskafotót generáló borzalomra? Nem sokat kellett rá várni, hogy ugyanezt emberi képekkel is eljátszhassuk!

A magyar közmédián is jókat lehet szórakozni, de a holland kollégák az NPO-nál emelték a tétet: összerakták a Pix2Pix nevű remek eszközt, amely bármilyen firkálmányból megpróbál emberi fotót generálni. Az algoritmus kizárólag az NPO egyik műsorvezetőjének több ezer fotójából táplálkozik – írja a Verge.

Az eredmény megint inkább vicces, mint pontos, de hát istenem, a gyakorlással tanul a gyerek. Mondjuk a "vicces" itt inkább rémálomszerűt jelent. Az én Arnold-rajzomból például (amire egyébként nagyon büszke vagyok!) ezt sikerült kihoznia:

Hé, Arnoooooooo!
Hé, Arnoooooooo!

Maga a macskás projekt is bővült egyébként, a Google bárki által szabadon használható, Tensorflow nevű gépi tanulási platformján alapuló algoritmusok már épülethomlokzatot, cipőt és táskát is kreálnak a rajzainkból. Ha pedig önt is kirázza a hideg ezektől a "fotóktól", és biztonságosabb terepen próbálgatná a gépi rajzolás lehetőségeit, a Google által összedobott AutoDraw-t ajánljuk.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!