Tibor
2 °C
8 °C

A SpaceX már idén teszteli a Mars-utazás rakétáját

2017.06.09. 11:37

Elon Musk, a SpaceX vezére egy twitteres kérdésre válaszolva bejelentette, hogy már 3-4 hónap múlva fellövik a Falcon Heavy nevű rakétát, amelyet majd az ambiciózus Mars-misszóhoz is használni terveznek – írja a Futurism.

A Falcon Heavy gyakorlatilag a cég három darab Falcon 9 nevű rakétájából fog összeállni, és a világ legerősebb rakétája lesz, akár 63,8 tonnányi szállítmányt képes lesz majd az űrbe juttatni. (Ez a maximum kapacitás az alacsony Föld körüli pályára vonatkozik.). A tervek szerint ezzel fogják fellőni az első Hold-turistákat 2018-ban, később pedig – ha minden jól megy, 2025 körül – a várva várt Mars-expedícióhoz is ezt használnák.

Kapcsolódó

Holdutazás: a gazdagok új hobbija

2018-ban visszatérünk a Holdra, de nem úgy, ahogy azt a többség várta: civil vállalkozók előzhetik meg a NASA profi űrhajósait, ha Elon Musknak igaza lesz.

Musk a maga közvetlen módján jelentette be az indulást: Twitteren valaki megkérdezte tőle, mikor lesz, ő meg egyszerűen elmondta:

A Falcon Heavy mindegyik magjának a Cape-en [a Cape Canaveral rakétaindító bázison] kéne lennie 2-3 hónapon belül, szóval az indításnak egy hónappal ezután kellene megtörténnie.