Jön a gifkommentelés a Facebookon

2017.06.15. 10:19

Ami a Facebook Messengerben már megszokott, miszerint egyáltalán nem muszáj szavakkal kommunikálni, elég ha mindenre egy témába vágó animált giffel reagálunk, végre elérhető lehetőség a Facebook üzenőfalon folyó diskurzusban is. A GIF fájlformátum 30. születésnapja alkalmából új funkciót kapnak a felhasználók: barátaink, ismerőseink posztjai alatt az új hozzászólás szövegmezőjének jobb szélén megjelent a GIF-gomb. Mutatjuk hol keressék az új funkciót, ami a fotó és a matricaposztolás közé került:

A GIF-gombot három hónappal ezelőtt kezdte tesztelni a Facebook, a mostani bejelentésük szerint az elmúlt évben 13 milliárd alkalommal küldtek a felhasználók egymásnak animált GIF-eket a Messengeren, ebből csak újév napján 400 milliót, írja a Techcrunch.

Az animált GIF-eket különböző szolgáltatóktól (Giphy, Tenor stb) kéri le a rendszer, és jeleníti meg közvetlenül a kommentszekcióban. Asztali böngészőkben az éppen legnépszerűbb GIF-eket is megjeleníti a Facebook (épp úgy mint a Messengerben).

Trending GIF-ek
Trending GIF-ek

A Facebook két évvel ezelőtt adta meg magát a GIF-láznak, 2015-től lehet GIF-eket is posztolni úgy, hogy meg is jeleníti azt az üzenőfal, emlékeztet a Techcrunch. Idáig azonban csak körülményesen, URL-ek bemásolásával élhettek ezzel a lehetőséggel a felhasználók, az új gomb ezt jóval leegyszerűsíti, különösen mobileszközökön. Bár egyelőre csak a kommenteknél jelent meg a GIF-gomb (és úgy tűnik, hogy azok közt is csak a személyes ismerősöknél, vagy csoportoknál, míg cégeknél, hivatalos oldalaknál nem), nem lehetetlen hogy a közeljövőben a már saját posztjainkba is egy kattintással tolhatjuk a mozgó tartalamat a falunkon.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM