Gizella
9 °C
15 °C

Az Apple előadást tartott a szivárogtatások megelőzéséről. Kiszivárgott

2017.06.21. 11:47

Az Apple szeretné megakadályozni, hogy állandóan titkos információk szivárogjanak ki a legújabb termékeiről, ezért egyre nagyobb energiát fordít a jelenség felszámolására. Ennek keretében összeállítottak egy munkatársaknak szánt előadást "Megállítani a szivárogtatókat – Bizalmasnak maradni az Apple-nél" címmel. A bizalmas anyag végtelenül ironikus módon azzal a lendülettel ki is szivárgott – írja a Macrumors.

Az előadásról készült hangfelvételt az Outline nevű oldal szerezte meg és ismertette hosszú cikkben. Nagyjából egy órás, és az Apple legjobb biztonsági és kommunikációs szakemberei tartják a cég dolgozóinak. Először ebben a hónapban tartották meg nagyjából száz embernek, de állítólag további alkalmakat is terveztek.

A felvételből kiderül még:

  • Az Apple működtet egy globális biztonsági elitcsapatot, amelynek a nyomozói világszerte azon dolgoznak, hogy ne kerülhessen bizalmas cégek információ a csalók, vetélytársak és a média kezébe.
  • A csapat tömve van volt ügynökökkel, akik korábban az NSA-nél, az FBI-nál, a titkosszolgálatnál és az amerikai hadseregnél dolgoztak. Az ő feladatuk az is, hogyha mégis kiszivárog valami, levadásszák a forrást, hogy felelősségre lehessen vonni.
  • Az előadás során több videót is vetítenek arról, ahogy Tim Cook épp bejelent valamit, és az előadók arról beszélnek, hogy a brandnek milyen fontosak ezek a nagy izgatottságot generáló események, és mekkora csapást jelent a cégnek, ha a szivárogtatások elveszik a meglepetés erejét.
  • Az is kiderül, hogy a cég olyan sikeresen szorította vissza az ellátási láncban szereplő beszállítóktól és más partnerektől érkező szivárogtatásokat, hogy 2016 volt az első olyan év, hogy több minden szivárgott ki a cég saját kampuszáról, mint a gyárakból.
  • Az egyik előadó arról beszél, hogy a cégnél továbbra sincs "Nagy Testvér-kultúra", nem tartják szemmel az alkalmazottak minden mozdulatát, de arra bátorítja a kollégákat, hogy válogassák meg, kinek miről beszélnek.