Aliz
6 °C
14 °C

Az Apple előadást tartott a szivárogtatások megelőzéséről. Kiszivárgott

2017.06.21. 11:47

Az Apple szeretné megakadályozni, hogy állandóan titkos információk szivárogjanak ki a legújabb termékeiről, ezért egyre nagyobb energiát fordít a jelenség felszámolására. Ennek keretében összeállítottak egy munkatársaknak szánt előadást "Megállítani a szivárogtatókat – Bizalmasnak maradni az Apple-nél" címmel. A bizalmas anyag végtelenül ironikus módon azzal a lendülettel ki is szivárgott – írja a Macrumors.

Az előadásról készült hangfelvételt az Outline nevű oldal szerezte meg és ismertette hosszú cikkben. Nagyjából egy órás, és az Apple legjobb biztonsági és kommunikációs szakemberei tartják a cég dolgozóinak. Először ebben a hónapban tartották meg nagyjából száz embernek, de állítólag további alkalmakat is terveztek.

A felvételből kiderül még:

  • Az Apple működtet egy globális biztonsági elitcsapatot, amelynek a nyomozói világszerte azon dolgoznak, hogy ne kerülhessen bizalmas cégek információ a csalók, vetélytársak és a média kezébe.
  • A csapat tömve van volt ügynökökkel, akik korábban az NSA-nél, az FBI-nál, a titkosszolgálatnál és az amerikai hadseregnél dolgoztak. Az ő feladatuk az is, hogyha mégis kiszivárog valami, levadásszák a forrást, hogy felelősségre lehessen vonni.
  • Az előadás során több videót is vetítenek arról, ahogy Tim Cook épp bejelent valamit, és az előadók arról beszélnek, hogy a brandnek milyen fontosak ezek a nagy izgatottságot generáló események, és mekkora csapást jelent a cégnek, ha a szivárogtatások elveszik a meglepetés erejét.
  • Az is kiderül, hogy a cég olyan sikeresen szorította vissza az ellátási láncban szereplő beszállítóktól és más partnerektől érkező szivárogtatásokat, hogy 2016 volt az első olyan év, hogy több minden szivárgott ki a cég saját kampuszáról, mint a gyárakból.
  • Az egyik előadó arról beszél, hogy a cégnél továbbra sincs "Nagy Testvér-kultúra", nem tartják szemmel az alkalmazottak minden mozdulatát, de arra bátorítja a kollégákat, hogy válogassák meg, kinek miről beszélnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?