Antal, Antónia
-6 °C
-2 °C

A Samsungnak is lesz okoshangfala

2017.07.04. 17:03

Ugye senki nem gondolta, hogy a Samsung kimarad az okoshangszórók piacáról? A Wall Street Journal értesülései szerint a dél-koreai cég új Bixby hanggal irányítható eszközön dolgozik. A projekt kódneve Vega. Ennél többet nem tudni a leendő termékről, de meg lennénk lepve, ha nem lehetne zenét hallgatni, beszélgetni, információt kérni és egyéb okoseszközöket irányítani róla.

A Samsung saját intelligens asszisztensét teszi bele, ez pedig a Bixby. A Bixbyt a Samsung Galaxy S8 mobiltelefonnal egyidőben mutatták be. De még nem elérhető teljes valójában, egyelőre csak előzetes változatokat használhatunk. A hírek szerint a Samsungnak kell még néhány hét, míg teljesen működőképes lesz a rendszer.

Ami a hangszórót illeti, a Samsung egy erőteljesen növekvő piacba lép be. Még nincs elkésve, hiszen az Apple is csak néhány hete mutatta be saját megoldását, de még azt sem lehet kapni. Amúgy az Amazon 2014-ben jött ki az Echóval, a Google Home-ot tavaly év végétől lehet megvásárolni. Az igazi robbanás még csak most jön.