Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

A Harvard szerint jobb a Prezi a Powerpointnál

2017.07.06. 15:35

A magyar fejlesztésű Prezivel készült előadásokat a Power Point-os prezentációknál emlékezetesebbnek, magával ragadóbbnak, és hallgatóság figyelmét jobban lekötőbbnek találta a Harvard Egyetem kutatói által végzett vizsgálat. Az egyetem a Plos One tudományos folyóiratban tett közzé egy kutatást, amely a dia (slide) alapú (Powerpoint) és a nagyítható-zoomolható felületű prezentációs szoftvereket (Prezi) hasonlította össze, írja az MTI.

A kutatók kettős vakteszttel vizsgálták, hogy számít-e, milyen digitális eszközzel tart meg valaki egy előadást. A tanulmány valódi üzleti élethelyzetek szimulálásával készült, amelyben a résztvevőket véletlenszerű csoportokra osztották. 

A csoport tagjai Powerpointtal dia alapú, míg Prezivel nagyítható felületű előadásokat készítettek, emellett vizuális segédeszköz nélkül is előadtak egy reprezentatív mintából álló közönségnek, amely 1-től 5-ig terjedő skálán értékelte az előadásokat. A kutatás a Prezivel készült előadásokat emlékezetesebbnek, és a hallgatóság figyelmét jobban lekötőnek találta, az eredmények alapján a Prezis előadásokat több mint 16 százalékkal magával ragadóbbnak, csaknem 22 százalékkal meggyőzőbbnek és mintegy 25 százalékkal hatékonyabbnak értékelte a hallgatóság.

A Prezit használó előadók a megkérdezettek véleménye alapján felkészültebbnek látszottak, valamint az is kiderült, hogy a Powerpointot használók a vizuális eszközöket nélkülöző előadásoknál sem teljesítettek jobban.  • Vennék
  • Hírek