Ivó, Milán
12 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

A megújuló energia is lehet cuki

2017.07.06. 12:38

Kínában hálózatra kötöttek egy új napenergia-telepet. Ez nem lenne akkora hír, ilyesmi sűrűn fordul elő arrafelé, de van egy cuki csavar történetben. A céget Panda Green Energynek hívják és egy zseniális marketinges húzással, a nevükhöz híven a napelemeket is panda alakzatban telepítették

A gyártó előzetes látványterve a panda-naperőműről
A gyártó előzetes látványterve a panda-naperőműről

A napenergia telep összesen 50MW áramot termel, ami nagyjából nyolcezer háztartás energiaigényét fedezi. A pandát Kína északi részén, Datong városa mellett építették fel.

A tervek szerint nem sokáig marad egyedül a panda, ugyanis folyamatosan bővítik a kapacitást és természetesen pandákkal. Nem is eggyel, rögtön kettővel.

A pandákat kétféle napelem felhasználásával készítették, a vékonyabb fehér fotovolatikus (ezeknél a nap energiáját közvetlenül alakítják át elektromos energiává). Ha elkészül az egész telep, megkétszereződik az áramkibocsátás is.

A napelemeket az ENSZ támogatásával helyezték el. A program célja, hogy növelje a tudatosságot a kínai fiatalokban. A cég más ázsiai országokban is terjeszkedne majd hasonló, panda formájú napelem-telepekkel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!