Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Adathalászok támadják az OTP ügyfeleit

2017.07.17. 14:46

Az OTP bank adathalászok támadására figyelmezteti az ügyfeleit. A csalók az általuk küldött emailben adatkezelési és adatvédelmi okokra hivatkozva próbálják rávenni a lehetséges áldozataikat, hogy regisztrálják a telefonjukat a rendszerben. 

Ez azonban átverés, az OTP bank egyáltalán nem akarja regisztrálni az ügyfelek mobiltelefonját.

A bank arra kér mindenkit, hogy ne kattintson az emailben megtalálható linkre.

Ez az átverős email szövege:

Tisztelt Ügyfelünk! Felhívjuk figyelmét, hogy az OTP Magyarország Zrt. Felügyeleti Bizottság kérésére, adatkezelési és adatvédelmi okokból szükséges mobileszközének regisztrációja a rendszerünkben, mivel a telefonszolgáltatók részéről úgynevezett biztonsági rés lehetőséget ad arra, hogy a rendszert támadók lemásolják a SIM kártyájukat és Ön helyett a támadó kapja meg az utaláshoz tartozó SMS kódot, ezzel az Ön tranzakciói illetéktelenek kezekbe juthatnak, ha nem teszi meg a szükséges lépéseket. FIGYELEM A LINKET CSAK TELEFONRÓL TUDJA MEGNYITNI! A Folytatáshoz Kattintson IDE Üdvözlettel: OTP Bank Magyarország

Az app letöltése után a csalók még adatokat is kérnek az ügyféltől, ennek sem szabad bedőlni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?