Árpád
-2 °C
3 °C

Kódolást tanító guruk jönnek Budapestre

2017.07.19. 15:03

Budapestre hozza az EPAM a programozást játékos feladatokkal népszerűsítő Scratch 2017-es nemzetközi konferenciáját. Az augusztus 24-25-én zajló rendezvénnyel a szervezők azokat a tanárokat is meg szeretnék szólítani, akik már látják, hogy egyre fontosabb szerepet tölt be az életünkben a kódolás, valamint a logikai gondolkodás. Szó lesz a tárgyak és eszközök funkcióiról, és olyan módszertanokról, amelyek az informatikán kívül más tárgyak oktatásában is hasznosíthatók.

Több mint 25 országból érkeznek előadók és résztvevők az ingyenes rendezvényre. A konferencia weboldalán még várják a résztvevők jelentkezését.

A konferencián beszédet tart Mitch Resnik, a Scratch programnyelv megálmodója, Ariam Mogos, az UNICEF oktatási vezetője, és Genevive Smith-Nune pedagógus-vállalkozó is, akinek a cége technológiával kevert balett-előadásokat és adat alapú táncelőadásokat is rendez.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?