Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Beszélgethetünk is a Microsoft hőszabályozójával

2017.07.20. 17:12

Fél évtizeddel a Nest megjelenése után a Microsoft is belépett az okos termosztátok piacára, és a Johnson Controls nevű céggel közösen épített egy gyönyörű hőszabályozót, amiről kiadtak egy videót.

A GLAS nevű eszköznek áttetsző érintőkijelzője van, amelyen meg tudjuk változtatni a szobák hőmérsékletét, illetve ellenőrizhetjük a levegő minőségét, a fűtőrendszer energiahasználatát. Persze a naptárunk is elérhető, hiszen hol máshol nézegetnénk a tennivalóinkat, ha nem egy vállmagasságban falra rögzített, aprócska kijelzőn?

Mivel a Microsoft is érintett a dologban, a GLAS rendszere Windows 10 IoT Core, ami az ismert operációs rendszer kis fogyasztású eszközökre átültetett, jelentősen lebutított változata. Már ami a kezelőfelületet illeti, hiszen nyilvánvalóan nincs szükség start menüre az ilyen kütyükön, de a háttérben ettől még sok hasznos szolgáltatás fut.

Ez lesz az első termosztát, amelyen a Cortana hangvezérelt asszisztense elérhető, de biztosan nem az utolsó. Főleg, ha a Microsofton múlik, a redmondi szoftvercég ugyanis elhatározta, hogy a Cortanát hűtőkbe és sütőkbe is beépíti.

A GLAS szenzorokkal is fel van szerelve, ezek mérik a levegő minőségét, a hőmérsékletet, hogy milyen a levegő minősége a szobában. Még nem tudni, hogy a GLAS mikor kerül a boltokba, és hogy Európában is kapható lesz-e. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?