11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 1
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 4
Kanada 1
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Eltűnt a robotépítő versenyről Burundi csapata

2017.07.20. 22:44

Nyoma veszett annak a hat fiatalnak, akik az Egyesült Államokban tartott First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő versenyen vettek részt Burundiból. Az afrikai országból érkezett hat, 16-18 éves fiatalt a verseny keddi zárónapján látták utoljára. A rendőrséget akkor értesítették, amikor a csapat vezetője jelezte, hogy nem találja a fiúkat a versenyen, amelynek fődíját a  budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte.

Lehet, hogy megléptek?

A BBC nem megerősített információi szerint ketten már Kanadában vannak. Burundi a világ legszegényebb országai között van, egy főre eső GDP-je a magyar szint harmincad részét sem éri el 800 dolláros teljesítményével.

A területileg Magyarország harmadát kitevő, tízmilliós országot 85 százalékban hutuk, 15 százalékban huszik lakják, itt is rendszeresek az összecsapások a etnikum között, ahogyan az a szomszédos Ruandában történt, ahol 1994-ben rövid idő alatt egymillió ember, többségében tuszi vesztette életét.

Az országban a HIV fertőzöttek aránya tíz százalék, a gyerekek negyede jut el az oktatásba, a lakosság 90 százaléka mezőgazdaságból él, amely elsősorban kávétermelésre épül.  • Hírek
  • Bankszámla