Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Indiából kitiltják az önjáró autókat

2017.07.25. 18:49

Az önjáró autók körül hatalmas a hájp jelenleg, szinte az egész világon tesztelik az amúgy igen ígéretes koncepciót. Szinte. Az 1,3 milliárd lakosú Indiában ugyanis a közlekedési miniszter, Nitin Gadkari kijelentette, hogy kitiltják az országból az önjáró autókat.

Természetesen lehet az önjáró kocsik ellen érvelni, például sokan aggódnak a biztonság miatt, de nem ez az oka az indiai bannak. 

Nem engedjük, hogy bármilyen technológia elvegyen állásokat az emberektől. Egy országban, ahol munkanélküliség van, ezt nem teheted meg

- nyilatkozta Gadkari. Hozzátette, hogy bár Indiában 22 ezer professzionális sofőrrel kevesebb van, mint kellene, ezt a kormány oktatóközpontokkal akarja megoldani. Így a következő években ötezer fővel nő majd a hivatásos járművezetők száma.

Ez a masszív elzárkózás egyébként feleslegesnek tűnik, ugyanis a korábbi Uber-vezérigazgató Travis Kalanick, valamint a Google vezérigazgatója, az egyébként indiai származású Sundar Pichai is valószínűtlennek tartotta, hogy Indiában a közeljövőben automatizált kocsik járják az utakat. Ennek legfőbb okai a rendszertelen utak és a kaotikus forgalom, amik veszélyessé teszik az önjáró autók tesztelését:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?