Árpád
-2 °C
3 °C

Vége az Intel uralmának, a Samsung az új csipkirály

2017.07.28. 15:57

Jól megy mostanában a Samsungnak, a dél-korai cég csütörtökön közzétett negyedéves eredményei szerint konkrétan márők a legjövedelmezőbb vállalat az egész világon. A friss pénzügyi adatok egy történelmi előzést is mutatnak: eszerint a Samsung átvette az első helyet a félvezető lapkák piacán a szektort az elmúlt 24 évben uraló Inteltől.

A Samsung-csipek összbevétel (15 milliárd dollár a 2. negyedévben) és profit (7,1 milliárd) alapján is első helyre kerültek a világon, de az Intellel azért a jövőben is nagy versenyt futnak majd a várakozások szerint. Míg az Intel elsősorban a laptopok, PC-k, szerverek processzorainak fejlesztésére feküdt rá, a Samsung a telefonok, laptopok, okoskütyük csipjeinél került lépéselőnybe. Jó eredményeik mögött ott van a DRAM és Flash memóriacsipek sikere is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?