Mesterséges intelligenciával turbózza a Facebook a Messengert

2017.08.01. 12:31

A Facebook felvásárolta az Ozlot, hogy a kis startup cég segítségével “személyi titkárt” építsenek a cég csevegő appjába, a Facebook Messengerbe, írja a Recode. A Palo Alto-i cég mesterséges intelligencia fejlesztésén dolgozik, a Facebook pedig abban bízik, hogy segítségükkel, az eddiginél jóval kifinomultabb virtuális asszisztens épülhet a közösségi platform csetprogramjába.

Az Ozlo fejlesztései leginkább a szövegalapú beszélgetések dinamikájának és tartalmi struktúrájának megértését célozzák, és állítólag az általuk alkotott algoritmus képes megérteni és megválaszolni olyan kérdéseket, amikre nem feltétlenül lehet egyszerűen igennel vagy nemmel felelni. Az Ozlo “valószínűségi igazságállítás” néven illeti ezt a projektjét.

A harmincfős cég honlapján korábban meg lehetett nézni egy bemutató-videót, amiben a cég mesterséges intelligencia programja arra a kérdésre válaszol, hogy egy adott étterem vajon alkalmas-e nagyobb csoportok fogadására. Ezt az étteremre vonatkozó korábbi szöveges értékelések megkeresésével és elemzésével teszi az Ozlo AI. (Jelenleg a cég honlapján csupán egy lelkendező közlemény olvasható a Messengerhez való csatlakozásról, és leszedték a You Tube-ról is a korábban oda feltöltött videóikat.)

Az egyelőre nem világos, miképp integrálják az Ozlo kutatásait a Messengernél folyamatban lévő AI-fejlesztésekbe, és hogyan érinti mindez az idén életre hívott virtuális asszisztens, M. jövőjét.

Az Ozlo korábban 14 millió dollárnyi tőkét szedett össze különböző befektetőktől, a mostani beolvadás miatt vissza fogják vonni az Ozee AI nevű egészségügyi csevegő appjukat és a hozzá tartozó API-t is.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM