Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Az amerikaiakat úgy lekötötte a napfogyatkozás, hogy még pornót és Netflixet nézni is elfelejtettek

2017.08.24. 19:38

Augusztus 21-én az Egyesült Államok lakossága lélegzet-visszafojtva bámulhatta a csodálatos égi eseményt, amire az elmúlt 100 évben csak egyszer volt lehetőségük: a teljes napfogyatkozást. Az eseményt annyian követték a szabad ég alatt, hogy még a laptopjukra, az okostelefonjukra és a tévéjükre is elfelejtettek ránézni.

Ennek kimutatható hatása volt a nézettségi adatokra is. Amikor a Hold eltakarta a Napot, a Netflix látogatottsága kimutatható mértékben, 10 százalékkal visszaesett. 

Nemcsak a sorozatok és filmek szenvedték meg a nézők érdektelenségét, hanem a pornószájtok is. A legforgalmasabb online pornóoldal, a Pornhub – az üzemeltetők bevallása szerint – évek óta a legalacsonyabb látogatottságot produkálta a napfogyatkozás alatt. A nézettségük Wyomingban 54, Nebraskában 42, Idahóban 40, Oregonban pedig 39 százalékkal esett vissza. 

Arizonában valószínűleg beborult az ég, amikor a Hold elhaladt a nap előtt, mert az ottani pornófogyasztókat még a ritka égi tünemény se tudta kizökkenteni a gerjedelemből: náluk csak 3 százalékos volt a forgalomcsökkenés.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek