Ödön
2 °C
11 °C

Csúnya bakiba futott bele az anti-iPhone gyártója

2017.09.01. 18:19

Még épp hogy csak elkezdte az telefon-előrendelések teljesítését, máris kellemetlen bakit követett el az Essential: véletlenül elküldették egymásnak a vásárlóikkal a személyes adataikat – írja a Verge.

Az Essential Andy Rubin, az Android alapítójának új cége, amely május végén mutatta be az első termékét, az anti-iPhone-nak becézett Essential Phone-t. A telefonnak elvileg júliusban kellett volna megérkeznie az első vásárlókhoz, de a csúszó kiszállítások miatt sokan elégedetlenkedtek.

Kapcsolódó

Az Android atyja bemutatta az anti-iPhone-t

Erős hardvert és merész formatervet kapott Andy Rubin cégének titánvázas telefonja. Az Essential Phone ott újíthat, ahol az Apple már nem mer.

Ennél viszont jóval kínosabb a mostani hiba. A cég ügyfélszolgálata kiküldött egy email több felhasználójának, hogy a rendelése teljesítéséhez további adatokra van szükség, hogy igazolják a személyazonosságukat. Sokan el is küldték egy válaszemailben a telefonszámukat, útlevelüket vagy jogosítványukat, rajta a születési adataikkal és a lakcímükkel. A gondok akkor kezdődtek, amikor

elkezdték megkapni a más felhasználók által a cégnek szánt személyes adatokat is.

Azon túl, hogy érzékeny adatokról van szó, amelyekkel potenciálisan vissza lehet élni, a cégnek se jelent túl jó reklámot az eset. Pláne, hogy páran eleinte valamilyen adathalász akcióra gyanakodtak, de végül kiderült, hogy tényleg a cégtől jött az adatkérő email, csak rosszul állították be a levelezőlistát, és a központi címre küldött válaszokat minden címzett láthatta.

A cég és maga Rubin is bocsánatot kért, utóbbi megalázónak nevezte a hibát és személyes felelősséget vállalt, meg azt, hogy az Essential minden érintettnek áll egy évnyi előfizetést a LifeLock nevű cég identitáslopás elleni védelmi szolgáltatására.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?