Árpád
-2 °C
3 °C

Mindent bevet a Ninebot a villanyrobogózásért

2017.09.02. 15:31

A tévék, hűtőgépek és mobilok mellett már az egyszemélyes járművek is megjelentek a berlini IFA kütyüshow kínálatában. A vevők szemszögéből pont az a jó ebben kiállításban, hogy vásárlás előtt kipróbálhatjuk a kiszemelt termékeket (a gyártóknak meg azért jó, hogy mindez Berlinben van, mert itt fizetőképes keresletet is találnak). Így egy elkerített, biztonságos pályán derült ki a nagy igazság:

Előbb tanulok meg hullahoppozni, mint hogy még egyszer ráálljak a Ninebot miniPLUS elektromos személyszállító járműre.

A kézzel fogható térdkormány nélküli kétkerekűn sehogy sem sikerült biztonságosan egyensúlyozni, amint az alábbi videónkon is látható.

Az lehetett a gond, hogy soha nem gördeszkáztam, ezért eleve béna vagyok az ilyesmihez, bringásként pedig hiányoltam a kormányt. Ráadásul a közel két méteres magasságommal egészen máshová kerül a rövidke kormányrúd, amit jobbra-balra tolva lehet kanyarodni, mint egy átlagosabb felhasználónál.

A 47-es lábbal is lehetnek kompatibilitási gondok, ami azért problémás, mert ezeket a járműveket a súlypont áthelyezésével kell gyorsítani és lassítani. Nagyon úgy tűnik, hogy lelóg a tartóról a lábamnak az a része, ahová a testsúlyom ránehezedne. A miniPLUS egyébként teherhordó utánfutóként is használható, van ugyanis hozzá egy távirányító, amit ha a zsebünkbe teszünk, a kétkerekű mindenhová követ minket. A Ninebot miniPlus 35 kilométert tud megtenni akkuról.

A sorban előttünk próbálkozó gyermekek persze nagyon élvezték az elektromos deszkázást, és pont nekik készült a Ninebot másik új terméke, a (még) rövidebb kormányrúddal felszerelt Ninebot miniLITE. A gyerekek csak 16 kilométer per órával haladhatnak, ennyi a miniLITE végsebessége, hogy a szüleik simán utolérjék őket gyorsabb miniPLUS-on állva.   

Szerencsére az óriástermetűekre is gondolt a Ninebot, a KickScooter elektromos rollerüket még a bemutató előtt elvihettük egy próbakörre, és azon nagyon élveztük a száguldozást.

Az elektromos rollernek két változata van, az ES1 és az ES2. A legnagyobb különbség a sebességben van, az ES1 20 kilométer per órával tud haladni, míg az ES2 25 km/órával, de extra aksival akár 30 km/óra is elérhető. A KickScooterek összecsukhatók, van rajtuk eletromos fék, pár másodperc után megától tartják a sebességet, és lengéscsillapító könnyíti az átlahadást az aszfalt repedésein.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?