Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Éjfekete nap virradt az okosgyümölcslé-piacra

2017.09.04. 13:25

A San Franciscó-i Juicero sajtóközleményben jelentette be, hogy leállítja az üzleti tevékenységét.

A 120 millió dollárral megtámogatott Juicero présgépe a házi gyümölcslékészítést egyszerűsítette volna le a kapszulás kávégépek szintjére. (Aki nem érti, miért finanszíroztak ennyi pénzzel egy projektet, olvassa el korábbi írásunkat a témában).

A hivatalos sajtóközlemény szerint júliustól stratégiai váltásra készülnek a Juicerónál. Az eredetileg 399 dolláros présgépeket és az 5-7 dolláros töltőcsomagok árát tovább kell csökkenteni. Ez viszont leépítésekkel jár, így a vállalat a dolgozók negyedétől megválik.

Jeff Dunn, a Juicero vezérigazgatója úgy fogalmazott az alkalmazottaknak írt levelében – amit aztán a Fortune is megszerzett –, hogy a mostani árszabás mellett

nem reális elvárás, hogy olyan tempóban teljesítsük a küldetésünket, ahogy azt szeretnénk

Pénteki blogbejegyzésében Dunn azt írta, hogy önálló vállalatként a Juicero nem tudja tovább csökkenteni a termékei árát. Túl kis cég ahhoz, hogy önállóan teljesítse a grandiózus célkitűzéseket. A vállalat ezért most egy felvásárlót keres, akinek ez sem esne nehezére.

És akkor mi lesz az eddigi termékekkel? Egy, a céghez közel álló forrás szerint a Juicero emailben értesíti a vásárlóit a változásokról, és 90 napig pénzvisszatérítést kérhetnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?