Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Videomagnó, számológép, zenei cd, vezetékes telefon, szevasztok!

2017.09.05. 09:14

Rohanó világunkban nyaktörő sebességgel szaporodnak gombamódra a technika csodái, vagy hogy mondják azt civilizáltan, hogy az emberek már nem patakparton mosnak, van mobiltelefonjuk, Netflixet használnak videotéka helyett, és nem az ablakon belesve, hanem a felhőjüket feltörve juthatunk a házipornójukhoz.

A Bank of America készített egy felmérést, mert valószínűleg kíváncsiak voltak rá, hogy a valóság inkább a jövőkutatók stilizált, mágnesvasutas, űrállomásos látávnyterveire emlékeztet-e, vagy még mindig élnek köztünk betárcsázós modemet és videokazettát használó digitális előemberek.

Röviden: vannak. A felmérés eredményeit nyilvánosságra is hozták, a Statista pedig készített belőle egy áttekintő grafikont.

Hosszabban: 2017 szeptemberében az amerikaiak

  • 49 százaléka még mindig használ cd játszót és vásárol cd-ket
  • 40 százaléka használ elektromos számológépet
  • 36 százalékának van vezetékes telefonja
  • 17 százaléka használ videomagnót (VCR)
  • 11 százaléka vásárol hanglemezeket.

A lemezmánia nem annyira meglepő; a hanglemezeket nem még mindig, hanem már megint vásárolják (kérdés, hogy minek). A vezetékes telefon sem akkora döbbenet; az Egyesült Államokban több régió is van, ahol annyira visszamaradtott a telefonhálózat, hogy sokan még mindig betárcsázós modemet használnak.