Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Videomagnó, számológép, zenei cd, vezetékes telefon, szevasztok!

2017.09.05. 09:14

Rohanó világunkban nyaktörő sebességgel szaporodnak gombamódra a technika csodái, vagy hogy mondják azt civilizáltan, hogy az emberek már nem patakparton mosnak, van mobiltelefonjuk, Netflixet használnak videotéka helyett, és nem az ablakon belesve, hanem a felhőjüket feltörve juthatunk a házipornójukhoz.

A Bank of America készített egy felmérést, mert valószínűleg kíváncsiak voltak rá, hogy a valóság inkább a jövőkutatók stilizált, mágnesvasutas, űrállomásos látávnyterveire emlékeztet-e, vagy még mindig élnek köztünk betárcsázós modemet és videokazettát használó digitális előemberek.

Röviden: vannak. A felmérés eredményeit nyilvánosságra is hozták, a Statista pedig készített belőle egy áttekintő grafikont.

Hosszabban: 2017 szeptemberében az amerikaiak

  • 49 százaléka még mindig használ cd játszót és vásárol cd-ket
  • 40 százaléka használ elektromos számológépet
  • 36 százalékának van vezetékes telefonja
  • 17 százaléka használ videomagnót (VCR)
  • 11 százaléka vásárol hanglemezeket.

A lemezmánia nem annyira meglepő; a hanglemezeket nem még mindig, hanem már megint vásárolják (kérdés, hogy minek). A vezetékes telefon sem akkora döbbenet; az Egyesült Államokban több régió is van, ahol annyira visszamaradtott a telefonhálózat, hogy sokan még mindig betárcsázós modemet használnak.