Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csúnyán leszerepelt egy fontos teszten az anti-iPhone

2017.09.06. 16:02

Andy Rubin, az Android alapítója néhány hónapja mutatta be újonnan indult cégét, az Essentialt. A cég termékei közül az Essential Phone, a titán- és kerámiaházas csúcstelefon a zászlóshajó. Meg is kérik az árát – kész csoda, hogy az előfizetők nem kezdtek el lázadozni, amikor kiderült, hogy az első modelleket nem tudják időben szállítani.

A kütyük javíthatóságát osztályozó iFixit szerzett egy példányt a telefonból. Lesújtó értékelést adtak rá: 1 pontot a maximális 10-ből. Ez azt jelenti, hogy ha a telefonunk meghibásodik, akkor jó eséllyel senki nem tudja megjavítani azt. „Hot mess” – írták a szerzők telefonról szóló hírlevélben.

Csak a kontraszt kedvéért: az iPhone 7 javíthatóságát 7 pontra értékelték. A Google Pixel XL-ét ugyanennyire. A Samsung Galaxy S8-ét 4-re. Igaz, a világ legjobb laptopjaként beharangozott 2012-es Apple MacBooknak is csak 1 pontot adtak.

Az Essential Phone-t csúcstechnikával tömött ékszerdobozként promózták, ami a készülék minőségét tekintve lekörözi a Samsung és az Apple csúcstelefonjait is. Prémium kijelző, minőségi anyagok, átgondolt formatervezés – a vásárló ennek csak örülhet. A szervizes már nem, mert a tervezési sajátosságok megnehezítik a telefon szétszerelését.

Miután semmilyen pontot nem találtak a telefon hátulján, ahol felnyithatták volna a készüléket, az iFixit szervizesei úgy döntöttek, hogy

lefagyasztják és betörik a telefon kijelzőjét, ha már máshogy nem lehet hozzáférni a belsejéhez.

A hírlevél szerint bármilyen, a javításra irányuló kísérlet legalább annyi kárt okozhat, mint amennyit javíthat, és a túlhasznált ragasztóanyagok miatt igen nehéz eljutni a készülék belsejéig.

Az iFixit teljes jelentését itt lehet elolvasni.