Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Google felturbózza a Street View kamerákat

2017.09.07. 16:56

A Google újratervezte a városokat fényképező Street View autók kamerarendszerét. Az új kamerákkal az autók tisztább, élesebb, nagyobb felbontású képeket készíthetnek, miközben maguk az eszközök kisebbek lesznek. A jobb minőségű panorámafotókat két HD kamerával fogják rögzíteni.

A Google szerint az új kamerák élénkebb színekben fotóznak, és kevésbé látszanak majd a panorámafotók illesztési pontjai. További fejlemény, hogy az olyan apróságokat, mint az üzletek nyitvatartási idejét, a kamerákhoz kapcsolódó, gépi tanulásra képes algoritmus magától is felismeri, és mellékelni fogja az információt a keresési találatok között.

Ez a Street View-projekt első nagyobb frissítése az elmúlt nyolc évben. A Street View autói azóta több mint 80 milliárd képet készítettek, és több mint 10 millió kilométert tettek meg. A régi Street View autók 15 kamerát használtak a panorámaképek készítéséhez; az újakhoz elég lesz hetet használni. A lézeres radar segítségével ráadásul a képek mélysége is jobban megítélhető lesz.