Teréz
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Nem lesz ujjlenyomat-leolvasó az új iPhone-ban

2017.09.08. 11:34

A Wall Street Journal azt írja, hogy az Apple az iPhone 8-ban nem alkalmazza majd a Touch ID technológiát, vagyis nem lesz ujjlenyomat-leolvasó a telefonban.

Az Apple 2013 óta használja a Touch ID-t, de már hónapok óta pletykálják, hogy az iPhone 8-ból hiányozni fog. Júliusban a Bloomberg számolt be róla, hogy az Apple arcfelismerésre cserélné az ujjlenyomat-leolvasást, de ezt akkor még nem erősítették meg.

A WSJ cikke szerint az Apple gyártás közben nem várt nehézségekbe ütközött; a Touch ID macerásan tudna együttműködni az új telefon érintőképernyőjével. Ezek a problémák, amik részben a telefon OLED kijelzője miatt léptek föl, már most is egy hónappal vetették vissza a gyártást. Az Apple emiatt döntött úgy, hogy elvetik a Touch ID-t az arcfelismerés javára.

A gyártási nehézségek azzal járnak, hogy az Apple valószínűleg nem tud elég készüléket szállítani az iPhone 8 premierjére. Emiatt az utánpótlás folyamatos biztosítása is problémákba ütközhet. Ez nem annyira meglepő, mert az új Apple-telefonok premierje előtt mindig befut valami nem várt nehézség, ami visszaveti a gyártás ütemét.

Az új iPhone-t jövő héten fogják bemutatni.