Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Spotify bemutatott az Apple-nek

2017.09.11. 11:27

Hivatalosan is szakított a Safari böngészővel a Spotify, írja az Engadet. Minderre abból jöttek rá felhasználók, hogy az Apple által fejlesztett internetböngészőből nem működik többé a Spotify webes lejátszója. Az oldalon a következő szöveg fogadja látogatókat. “Ez a böngésző nem támogatja a Spotify webes lejátszóját. Használj másik böngészőt, vagy töltsd le a Spotify asztali alkalmazását.”

Tehát aki eddig Safari böngészőben használta a zenestreamelő alkalmazást, annak váltania kell: vagy másik böngészőre (Chrome, Firefox, Edge vagy pl. Opera), vagy a letölthető applikációra. Mindez leginkább azoknak lehet roppant kényelmetlen, akik például a munkahelyükön hallgattak zenét, és nincs jogosultságuk programokat telepíteni a gépükre.

A történtekről annyi derült eddig ki, hogy a Spotify legutóbbi frissítése során ment a kukába a Safarival való kompatibilitás. Hogy ez ideiglenes állapot-e, egyelőre nem tudni, a Spotify nem közölt ezzel kapcsolatban semmit.

Egyes vélekedések szerint egy másolásvédelmi plugin miatt van az egész: a Spotify a Google Widevine nevű alkalmazását implementálta a rendszerébe, amit az Apple nem tart tökéletesen biztonságosnak, ezért a MacOS megakadályozhatja a működését. Ezt pedig a Spotify alapból el akarja kerülni, így inkább nem is adnak esélyt az összeütközésre.