Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégsem lesz fizetős a YouTube

2017.09.21. 10:29

A YouTube bejelentette, hogy leállítja a fizetős csatornáit, amiket 2013 végén indított el. Ez volt az első alkalom, hogy az oldal díjat számított fel egyes tartalmakért. A havi előfizetési díjért cserébe a felhasználók hozzáférhettek az olyan népszerű tartalomszolgáltatók videóihoz, mint a Szezám utca vagy a National Geographic.

A Google egy blogbejegyzésben elismerte, hogy a szolgáltatás sem a nézők, sem a tartalomszolgáltatók szempontjából nem volt túl népszerű, ezért decembertől meg is szüntetik. A szolgáltatók választhatnak, hogy ingyenessé teszik vagy eltüntetik a tartalmakat.

A leállás nem érinti a (csak az Egyesült Államokban elérhető) YouTube Red szolgáltatást, ami exkluzív tartalmakat és reklámmentes videózást kínál.

Hogy a tartalomgyártók pénzt is kereshessenek a YouTube-bal, a cég úgy döntött, hogy szponzorációs szolgáltatást indít. A nézők havonta öt dollárt költhetnek el, amivel a kedvenc tartalomgyártójukat támogathatják.