Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Oroszország betilthatja a Facebookot

2017.09.26. 16:34

Oroszország jövőre blokkolja a Facebookot, ha a cég nem tesz eleget annak a helyi törvénynek, amely minden cégtől elvárja, hogy az országon belül tárolja és kezelje az orosz felhasználók adatait – írja a Reuters.

2017-09-06T233128Z 1331357696 RC1B2D19BE30 RTRMADP 3 FACEBOOK-PR
Fotó: Regis Duvignau

Erre az orosz médiahatóság, a Roskomnadzor vezetője utalt orosz hírügynökségek jelentése szerint. Alexandr Zsarov szerint mindenkinek be kell tartania a törvényeket, és amelyik cég erre nem hajlandó, annak megköszönik az eddigi működését az országban.

Világos, hogy a Facebooknak jelentős számú felhasználója van Oroszország területén. Ugyanakkor ez nem egy egyedülálló szolgáltatás, vannak más közösségi oldalak is

– mondta Zsarov.

A szóban forgó adatkezelési törvényt még 2014-ben írta alá Vlagyimir Putyin elnök, és 2015 szeptemberében lépett hatályba. Korábban is okozott már konfrontációt az ország és nyugati cégek között a szabályozás, például ennek a megsértése miatt blokkolta a hatóság tavaly novemberben a LinkedInt is. Vannak ugyanakkor készségesen együttműködő amerikai cégek is, a Twitter például már jelezte, hogy jövő év közepéig eleget tesznek az előírásoknak.