Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Dyson is beszáll 2020-ban az elektromos autók gyártásába

2017.09.27. 18:38

Sir James Dyson, a porszívókra és venitállátorokra specializálódott Dyson cég vezetője szerint közel két évig 400 ember dolgozott a titkos eletromos autó fejlesztésen az angol Malmesbury-ben található központjukban. A bejelentés komolyságából valamennyit levon, hogy még nem épült prototípus, és a gyár helyszínét is még csak most választják ki, és Dyson ennél többet nem volt hajlandó elárulni a készülő autóról. Szerinte ugyanis annyira szoros a verseny a piacon, hogy mindent meg kell tennie, hogy a lehető legkevesebb információ legyen elérhető a konkurencia számára. 

Egyedül a költségvetéssel kapcsolatban árult el a cégvezető annyit, hogy az angol cég 1-1 milliárd fontot (350-350 milliárd forintot) fog arra fordítani, hogy az autó, illetve az akkumulátor fejlesztésére, és ha minden jól megy, az első prototípus 2020-ra készülhet el. 

(via BBC)