Gerzson
-3 °C
2 °C

A Google testvércége még ebben a hónapban elindíthatja az önvezető autók Uberét

2017.10.03. 16:14

Már idén ősszel saját, teljesen önvezető autókra épülő fuvarmegosztó szolgáltatást indíthat a Waymo, a Google korábbi önvezető autós projektjéből kinőtt testvércég – írja az Engadget az Information értesülése alapján.

A flotta olyannyira önvezető lesz, hogy még biztonsági tartalékként se fog emberi sofőr ülni benne. Az első autók már ebben a hónapban elkezdhetnek utasokat fuvarozni Phoenixben, ahol a cég már egy ideje teszteket folytat.

A fuvarmegosztós szolgáltatás beindítását annak ellenére nyomhatja át a cég, hogy az Information úgy tudja, házon belül konfliktus bontakozott ki a fejlesztést 2015 óta vezető John Krafcik és a cég mérnökei között. Utóbbiakat állítólag az zavarja, hogy bár Krafcik autóipari veterán, az önvezető technológiákhoz nem ért, ami közre játszhatott abban, hogy a cég sokak szerint irreális határidőket vállalt a fejlesztéseire – például éppen a már tavaly is belengetett tisztán önvezető autós fuvarmegosztásra.

Szeptemberben derült ki, hogy a Google és a Waymo anyacége, az Alphabet közel áll hozzá, hogy befektessen a Lyft nevű népszerű fuvarmegosztó szolgáltatásba, az Uber legnagyobb riválisába.