Váratlanul távozik a Facebook szupertitkos projektjeinek vezetője

2017.10.18. 17:29

Váratlanul bejelentette távozását a Facebooktól Regine Dugan a cég titkos projektjeit összefogó 8-as épület vezetője. A titokzatos főhadiszállásról tavasszal írtunk bővebben, de a sok pletykával övezett projektjeik közül azóta sem mutattak be egyet sem. A szóbeszéd szerint többek között a Facebook saját telefonján, VR-megoldásokon, internetet szóró drónokon, illetve közvetlen internet-agy kapcsolaton dolgoztak itt a szakemberek, több száz fő, teljes titoktartás mellett, több százmillió dolláros költségvetéssel.

Regina Dugan 2106 tavaszán csatlakozott a Facebookhoz, korábban a Google Advanced Technology and Projects részlegén vezette a fejlesztési projekteket, még azelőtt pedig a DARPA, az amerikai védelmi minisztérium katonai kutatás-fejlesztési ügynöksége igazgatója volt.

Dugan a lemondás okait nem részletezte, ahogyan azt sem, hogy hová vezet az útja a Facebooktól. Hogy ki lesz az utóda, az egyelőre kérdéses, mindenesetre a cég összes hardveres projektjét felügyelő Andrew Bosworth igyekezett gyorsan leszögezni, hogy a nyolcas épület fejlesztései folytatódnak.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM