Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Váratlanul távozik a Facebook szupertitkos projektjeinek vezetője

2017.10.18. 17:29

Váratlanul bejelentette távozását a Facebooktól Regine Dugan a cég titkos projektjeit összefogó 8-as épület vezetője. A titokzatos főhadiszállásról tavasszal írtunk bővebben, de a sok pletykával övezett projektjeik közül azóta sem mutattak be egyet sem. A szóbeszéd szerint többek között a Facebook saját telefonján, VR-megoldásokon, internetet szóró drónokon, illetve közvetlen internet-agy kapcsolaton dolgoztak itt a szakemberek, több száz fő, teljes titoktartás mellett, több százmillió dolláros költségvetéssel.

Regina Dugan 2106 tavaszán csatlakozott a Facebookhoz, korábban a Google Advanced Technology and Projects részlegén vezette a fejlesztési projekteket, még azelőtt pedig a DARPA, az amerikai védelmi minisztérium katonai kutatás-fejlesztési ügynöksége igazgatója volt.

Dugan a lemondás okait nem részletezte, ahogyan azt sem, hogy hová vezet az útja a Facebooktól. Hogy ki lesz az utóda, az egyelőre kérdéses, mindenesetre a cég összes hardveres projektjét felügyelő Andrew Bosworth igyekezett gyorsan leszögezni, hogy a nyolcas épület fejlesztései folytatódnak.