Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem a levegőbe beszélt Elon Musk

DM6WR8CVoAYzEKN
2017.10.25. 15:32

Október ötödikén váltott üzenetet Twitteren Elon Musk és Ricardo Rossello, a Maria hurrikán által teljesen letarolt karibi állam kormányzója, miután Elon Musk felvetette, hogy cége, az elektromos autók és otthoni akkumulátorok gyártásában élenjáró Tesla képes lenne újjáépíteni a Puerto Rico-i elektromos hálózatot.

Elon Musk akkor azt írta, hogy több kisebb szigeten is építettek már ki elektromos hálózatot Tesla-akkumulátorokkal, és mivel nincsenek méretezési korlátok, akár a földdel szinte teljesen egyenlővé tett Puerto Ricó-ban is működhet ez a megoldás.

A jelek szerint nem csak üres PR-fogás volt a Tesla ajánlata, a San Juan-i Del Nino gyermekkórház energia-ellátásának megoldása érdekében már el is kezdtek napelemeket szerelni a kórház melletti parkolóba, és kiépíteni a hozzájuk csatlakozó, Tesla által gyártott Powerpack áramtároló rendszert.

Mindezzel kapcsolatban a Tesla közölte, hogy ez az első megvalósuló Puerto Rico-i projekt a sok közül. A BBC híre szerint emellett Musk 250 ezer dollárt adományozott a szigeten kialakult humanitárius katasztrófa enyhítésére.