Bernadett
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Az Apple jövőre bele fog fulladni a pénzbe

2017.11.03. 09:22

Az Apple láthatóan arra számít, hogy temérdek iPhone-t fog eladni a karácsonyi szezonban. A cég nemrég tette közzé a negyedik negyedévre vonatkozó üzleti jelentését; ebből az tűnik ki, hogy az iPhone-eladások csupán két százalékkal emelkedtek. De az előrejelzések alapján minden okuk megvan a bizakodásra: 2018 első negyedévében 84 milliárd dolláros bevételre számítanak.

A vállalat negyedéves bevétele 52,6 milliárd dollár volt, ebből a nettó bevétel 10,7 milliárd. A Mac számítógépek és az iPadek eladásai több mint 10 százalékkal nőttek az egy évvel ezelőtti periódushoz képest, míg az iPhone-eladások épp csak megemelkedtek. A szolgáltatásokból és más termékekből származó bevételek több mint 30 százalékkal nőttek, ami jelentősen javította a cég összteljesítményét.

Az Apple már jó ideje világossá tette, hogy a hosszú távú növekedésük kulcsa nem a termékek, hanem a szolgáltatások lehetnek. Mivel világszerte egymilliárdan használják az iOS-t, az Apple operációs rendszerét, ez remek lehetőséget nyújt arra hogy olyan szolgáltatásokat kínáljon nekik, mint a zenestreaming, a felhő alapú adattárolás - vagy éppen a biztosítás a vadiúj, méregdrága iPhone-hoz.

2018 első negyedévére 84-87 milliárd dollár bevételre számítanak. Az előrejelzés hatására a cég részvényárfolyama is meglódult a tőzsdén.

(The Verge)