János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar cégek digitális állapotát segít felmérni a Microsoft

2017.11.09. 19:53

A Microsoft a digitális érettséget vizsgáló új mutatókat jelentett be, amelyek segítenek elhelyezni a digitalizáció térképén a gazdaság és a társadalom fontosabb szereplőit – írja közleményében a cég.

A Microsoft Digitális Fejlettségi Index (MDFI) a kis- és középvállalkozásoknak jöhet majd jól: gyorsan és egyszerűen kaphatnak képet arról, milyen teendőik, kötelezettségeik és lehetőségeik vannak digitalizációs téren. Ehhez a hazai információbiztonsági szektor meghatározó szereplőjével, a kancellár.hu-val közösen alakítottak ki egy online kérdőívet, amely november 15-étől lesz elérhető bárkinek.

Két további mutató az iskoláknak lehet hasznos eszköz: az iskolák digitális érettségét vizsgáló kérdőív mellett egyéni digitális kompetenciamérő eszközt is fejlesztenek a Tanárbloggal közösen, a pedagógusoknak és az intézményvezetőknek.

A Microsoft – szintén a kancellár.hu-val együttműködve – egy kifejezetten az információbiztonságra kihegyezett kérdőívet is kifejlesztett, amely a vállalkozások adatvédelmi és -biztonsági felkészültségét hivatott felmérni, tekintettel a 2018 májusában életbe lépő új uniós adatvédelmi rendeletre (GDPR), amely szigorúbb előírásokat hoz majd a személyes adatok védelmére.