Lukács
7 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Magyar cégek digitális állapotát segít felmérni a Microsoft

2017.11.09. 19:53

A Microsoft a digitális érettséget vizsgáló új mutatókat jelentett be, amelyek segítenek elhelyezni a digitalizáció térképén a gazdaság és a társadalom fontosabb szereplőit – írja közleményében a cég.

A Microsoft Digitális Fejlettségi Index (MDFI) a kis- és középvállalkozásoknak jöhet majd jól: gyorsan és egyszerűen kaphatnak képet arról, milyen teendőik, kötelezettségeik és lehetőségeik vannak digitalizációs téren. Ehhez a hazai információbiztonsági szektor meghatározó szereplőjével, a kancellár.hu-val közösen alakítottak ki egy online kérdőívet, amely november 15-étől lesz elérhető bárkinek.

Két további mutató az iskoláknak lehet hasznos eszköz: az iskolák digitális érettségét vizsgáló kérdőív mellett egyéni digitális kompetenciamérő eszközt is fejlesztenek a Tanárbloggal közösen, a pedagógusoknak és az intézményvezetőknek.

A Microsoft – szintén a kancellár.hu-val együttműködve – egy kifejezetten az információbiztonságra kihegyezett kérdőívet is kifejlesztett, amely a vállalkozások adatvédelmi és -biztonsági felkészültségét hivatott felmérni, tekintettel a 2018 májusában életbe lépő új uniós adatvédelmi rendeletre (GDPR), amely szigorúbb előírásokat hoz majd a személyes adatok védelmére.