Országos okoskütyü-hálózat épül

2017.11.20. 09:09

Az Antenna Hungária év végéig országosan elérhetővé teszi IoT-hálózatát (Internet of Things), vagyis a különféle hálózatra kapcsolódó, szenzorokkal felszerelt okoseszközeit. A hálózat így több mint száz bázisállomással fog üzemelni országszerte – írja az MTI.

Az eddig több mint tízmillió forintos, folyamatos fejlesztés keretében a főváros, a megyeszékhelyek és több vidéki nagyváros teljes lefedése valósul meg, a beruházás első lépcsője a Balaton térségében 2017 tavaszán zajlott. Az Antenna Hungária vezeték nélküli LoRaWAN (Long range Radio) technológiára épülő hálózata a bővítés után már országos jelenlétet fog biztosítani.

A cég közleménye szerint a technológia egyik legnagyobb előnye, hogy a szolgáltatások igénybevételéhez a szenzoroldalon nincs szükség sem internet-előfizetésre, sem SIM-kártyára, de még vezetékes áramellátásra sem – a telepítés és a hálózati kommunikáció így költséghatékonyan valósulhat meg, új alapokra helyezve a hazai okosmérést mint szolgáltatást.

Az IoT-hálózat alkalmazási területei között az okosmérést, az okosváros-megoldásokat és az okos parkolási rendszereket emelték ki. A vezeték nélküli LoRaWAN technológia gépek, eszközök, szenzorok által küldött kisméretű adatcsomagok kommunikációját teszi lehetővé.  • Tippek
  • Lakáshitel