Vállalja a felelősséget a Trumpot elnémító extwitteres

2017.11.30. 15:40

2017. november 2-án, kedd este 11 percig elérhetetlen volt Donald Trump amerikai elnök Twitter-fiókja. A világ internetezőinek egy jelentős része ünnepelt. A cég első közleményében tévedést emlegetett, majd második körben elismerték, hogy szándékos akcióról volt szó: egy ügyfélszolgálati dolgozó kapcsolta le az elnöki üzenőcsatornát utolsó munkanapján.

Három hét elteltével már tudjuk: a török származású, de már Németországban született és nevelkedett Bahtiyar Duysak volt a már-már népmesei hős, aki szembe mert szállni a trumpi önkénnyel. A TechCrunch megtalálta és videointerjút készített a San Francisco-ban élő huszonéves muszlim férfival, aki ideiglenes szerződéssel dolgozott a Twitternek.

Az interjúból kiderül, hogy Duysak nem tervezte el az akciót, egyszerűen csak ölébe hullott a lehetőség utolsó munkanapján – valaki bejelentést tett a Trump-profil ellen –, és ha már így alakult, hirtelen ötlettől vezérelve deaktiválta az elnök fiókját.

Emberek milliói tennék meg ugyanezt, ha lenne rá módjuk. Számomra csak egy random ötlet volt

– mondta a férfi, aki azóta meggondolatlan hibaként könyvelte el a történteket, de vállalja érte a felelősséget. “Nem hekkeltem meg senkit, csupán azt tettem, ami amúgy is hatalmamban állt” – magyarázta, hozzátéve, hogy mindentől függetlenül nem érdemli meg a Nobel-békedíjat.

A Twitter egyelőre nem reagált a Duysak-interjúra.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM