Erik, Alexandra
EUR 386,04 Ft
USD 366,24 Ft
11 °C
23 °C

A Twitch belefullad a csöcsbe

2017.12.11. 16:33

Ha végigpörgetjük az In Real Life (IRL) szekciót a Twitchen, az átlagos felhasználó joggal hiheti azt, hogy véletlenül egy fizetős webkamerás oldalra tévedt. A Twitch viszont alapvetően videómegosztó oldal, és a fő profiljuk a videojáték – ez adja a dolog pikantériáját.

Az élő adásban alkotó művészek és a receptjeiket bemutató amatőr szakácsok között egyre gyakrabban tűnnek föl alulöltözött szereplők az IRL-ben. A szekciót eredetileg a nem videojátékos témájú közvetítéseknek szentelték, de az IRL mára önálló platformmá duzzadt, ahol a szexuális tartalmak kapják a legnagyobb hangsúlyt. Egyesek szuggesztív táncot lejtenek a rajongóik előtt, vagy guggolásokat végeznek, így biztatva a nézőket, hogy iratkozzanak fel a csatornájukra. (És küldjenek egy kis pénzt, elvégre nem véletlenül létezik a bit, a Twitch hivatalos mikrovalutája.)

A booby streamernek (ciciközvetítőnek) nevezett fiatal lányok már évek óta nyomják ezt a műsort a Twitchen, de a számuk ugrásszerűen nőtt az elmúlt hónapokban. A felhasználók panaszkodni kezdtek a jelenségre. A közösségi médiában a szülők elégedetlenkedtek, hogy a gyerekek milyen műsort néznek a Twitchen; nem tetszett nekik, hogy a képernyőn, amin elvileg játékközvetítésnek kéne futnia, szinte csak egy fiatal nő teste látható.

Az elmúlt hetekben már a profi videósok is panaszkodtak rá, hogy a Twitch túl toleráns a booby streamerekkel szemben; mint mondták, pocsék munkát végeznek a szexuális tartalmak visszaszorítása terén. A panaszáradat hatására felfüggesztették a Twitchről azokat a nőket, akik a profiljukon pénzért kínáltak szexuális szolgáltatásokat. Egyeseket több napra kitiltottak.  Van, aki szerint ez sem elég, elvégre a nyíltan szexuális tartalmak sértik a Twitch működési szabályzatát.

A helyzet megoldását nehezíti, hogy a Twitch közössége sokszor maga sem ért egyet azzal, hogy hogyan kéne értelmezni az egyes szabályokat. Anne Munition, az egyik híres Twitch-streamer szerint jogos elvárás, hogy a Twitch minél előbb tisztázza ezeket az irányelveket, és foglaljon állást abban a kérdésben, hogy mi számít elfogadható tartalomnak.

(BBC News)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét