Filmekkel és videókkal kísérletezik a Google

2017.12.12. 14:16

A Google egyszerre három fotós alkalmazást dobott piacra. A három szoftver közül egy iOS-en, egy Androidon, egy pedig mindkét mobil operációs rendszeren elérhető. A három alkalmazással a cég egy kísérletet tervez: vizsgálni szeretnék a felhasználók fotózási és videózási szokásait, figyelve a visszajelzéseket.

A három alkalmazás – Storyboard, Selfissimo! és Scrubbies  a Google-nél fejlesztés alatt álló technológiákat mutatja be: a tárgyak és emberek felismerését, a stilizáló algoritmusok működését, valamint a képek dekódolásának technikáját.

 • A Storyboard képregényszerűen rendezi el a videókat. A képek átalakításának technikáját a képregények inspirálták; a stílus nagy népszerűségnek örvend a Prisma megjelenése óta. A szoftver kiválasztja a legérdekesebb képeket egy videóból, és hat különböző vizuális stílusban tálalhatja őket. A szoftver csak Androidon elérhető.
  kep
 • A Selfissimo!, ahogy a neve is mutatja, szelfikre van kihegyezve. Az alkalmazás egy automatizált szelfikészítő: csak pózolnunk kell a telefon előtt, és ha a kamera észleli, hogy nem mozgunk, készít egy felvételt. Az egész olyan, mintha egy fotózáson lennénk, noha az nem világos, hogy az elkészült képeket miért kizárólag fekete-fehérben menthetjük el. A szoftver Androidon és iOS-en is elérhető.
  fab
 • A Scrubbies-t videózásra tervezték. Megváltoztathatjuk vele egy videó sebességét és irányát, így remek loopokat gyárthatunk vele. „Scratchelj, mint egy DJ!”  mondja a Google, és jól mondja: nagyjából tényleg így írható le a legjobban a videókészítés folyamat. Az elkészült loopokat elmenthetjük és meg is oszthatjuk. A szoftver csak iOS-en elérhető.
  scrubbies.gif

Nem ez az első eset, hogy a Google képmanipuláló szoftverekkel kísérletezik. Nem elképzelhetetlen, hogy a tesztidőszak végén a három szoftver által bemutatott szolgáltatások feltűnnek a Google Photos alkalmazásban, miután a felhasználók elvégezték a szükséges tesztelést. Az viszont biztos, hogy a Google itt nem áll meg: mint mondták, ez csak a bemutatásra váró alkalmazások első hulláma volt.

(TechCrunch | Google Research )

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat! • Vennék
 • Betét