Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

A Google Kínában keresi a mesterséges intelligencia jövőjét

2017.12.13. 20:41

A Google tovább terjeszkedik a mesterségesintelligencia-kutatásban. Bár az országban a Google szolgáltatásainak többsége le van tiltva, a vállalat nyitott egy mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatóközpontot. A Google szerint ez lesz az első ilyen célú ázsiai létesítményük, és elsősorban helyi tehetségeknek szeretnének munkát adni.

A Szilícium-völgyben az egyik legfelkapottabb terület a mesterséges intelligencia jövőbeli alkalmazása. Kína ugyancsak erősen támogatja a hasonló célú kutatásokat, versengve az Egyesült Államokkal. Érthető, mivel a mesterséges intelligencia számos területen alkalmazható, például önvezető autókban, automatizált gyártósorokon, fordítóprogramokban és arcfelismerő szoftverekben.

A kutatóközpontot – akárcsak a Google londoni, New York-i, torontói és zürichi létesítményeit – egy kis létszámú csapat fogja irányítani a már meglévő pekingi irodából. A Google-nek két irodája van Kínában; nagyjából 600 embert foglalkoztatnak, akiknek a fele globális projekteken dolgozik.

A Google keresőmotorja és számos szolgáltatása azonban elérhetetlen Kínában. Az ország egyre szigorúbb törvényeket hoz a külföldi internetes cégekkel szemben. Az átmenő internetforgalmat egyre jobban cenzúrázzák, hogy az országgal kapcsolatos külföldi hírek ne kerülhessenek a kínai internetezők elé. Ez viszont növekvő számítási teljesítményt és fokozott felügyeletet kíván; ebben nyújthat segítséget a mesterséges intelligencia.

(BBC News)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek