Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alig 13 grammot nyom a világ legkisebb mobiltelefonja

2017.12.27. 16:48

Összejött a közösségi pénzgyűjtő kampány, így a tervek szerint gyártásba kerülhet, és jövő tavasszal az előrendelőkhöz is eljuthat a világ legkisebb mobiltelefonjaként bejharangozott Zanco t1. A minitelefon 13 grammot nyom, 4 és fél centi magas, 2 centi széles, és 12 milliméter vastag. Ebbe belefér minden alapvető funkció, amire egy telefont használtunk az iPhone előtti időkben: lehet vele telefonálni és sms-ezni. Az akkuja mindössze 200 mAh kapacitású, de ezzel is képes 180 perc beszélgetést vagy 3 teljes nap készenléti időt kiszolgálni. Nano-SIM kártyával működik, és microUSB porton át lehet feltölteni.

telf1.gif
Fotó: Zanco

A telefon egyetlen komoly hiányossága, hogy csak 2G hálózatokon működik, ezt pedig néhány ország, például Japán és Ausztrália már nem támogatja (Európában 2025-ig biztosan lesz 2G).

A szupercuki készüléket 35 angol fontért (kb. 12 ezer forint) lehet megrendelni a Kickstarteren, a gyártó szerint tökéletesen működik telefonként, és remek választás például kocogáshoz, vagy tartalék telefonnak, ha a lemerülne az elsődleges mobilunk. De valójában azért inkább vicces ajándéknak szánják olyanoknak, akik nem tudnak az okostelefonjuk nélkül élni.