Drogtól fűtött titkos szexpartikon mulatnak a Szilícium-völgy férfi urai

2018.01.03. 12:07

A Szilícium-völgyben nyílt titoknak számítanak az egyre általánosabbá váló szexpartik, ahol a startupvilág férfi fejesei drogmámorban mulatnak, a nőket meg akkor is kinézik, ha elmennek, akkor is, ha kimaradnak – állítja Emily Chang, a Bloomberg újságírójának februárban megjelenő könyve, amelyből a Vanity Fair közölt részleteket. A szexpartik hatása Chang szerint az üzleti életre is kiterjed.

A könyvnek már a címe ("Brotopia: Breaking Up the Boys' Club of Silicon Valley") is jelzi, hogy a techvilág melegágyának férfidominanciájáról készül lerántani a leplet, esetleg ráhúzni a vizes lepedőt. Bár Chang már két éve dolgozik rajta, különös aktualitást ad neki a 2017-et világszerte felforgató zaklatásibotrány-hullám, amely a techvilágot is elérte. Mindemellett a könyv a szexpartikon túl a szilícium-völgyi férfidominancia más aspektusait is bemutatja.

A Business Insider összefoglalója szerint a számos befektető és vállalkozó által elmondott történetekre építő könyvből többek között kiderül, hogy:

  • A partikat MDMA és más drogok tüzelik, a tabletták olykor a techcégek logóit mintázzák.
  • A kockázatitőke-befektetők, startupperek és wannabe vállalkozók által látogatott partikat változatos helyszíneken rendezik, a San Francisco külvárosában álló birtokoktól ibizai jachtokig.
  • A szexpartikat a nagy hatalmú férfielit uralja, azokat a nőket, akik mégis részt vesznek, gyakran megbélyegzik emiatt, és elveszthetik a Szilícium-völgy tiszteletét.
  • Egy Changnak nyilatkozó nő szerint viszont nőként nincs jó megoldás: "Ha részt veszel ezeken a szexpartikon, soha ne is álmodj arról, hogy céget alapítasz vagy hogy valaki beléd fektet. Ezek az ajtók bezárulnak. De ha nem veszel részt, akkor kizárnak."

Akkor is el vagy átkozva, ha ott vagy, akkor is, ha nem.  • Hírek
  • Babaváró hitel