Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sebezhetőséget találtak egy VR pornóban

2018.01.17. 09:20

A brit kiberbiztonsági cég, a Digital interruption felfedezett egy sebezhetőséget a SinVR nevű alkalmazásban, amit kihasználva 20 000 felhasználó nevéhez és e-mail címéhez férhettek hozzá.

A Digital Interruptions blogposztja szerint a cég azért döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza a SinVR-ben talált sebezhetőséget, mert az anyacég, az inVR nem válaszolt a megkereséseikre.

A szoftver fejlesztői megköszönték a figyelmeztetést a DI-nak, és megígérték, hogy biztonságosabbá teszik az adatkezelést.

A SinVR egy felnőtt témájú virtuális valóságban játszódó játék, ahol a felhasználó különböző környezetekben léphet kapcsolatba virtuális karakterekkel. A legnépszerűbb VR szemüvegekkel, például az Oculus Rifttel vagy a HTC Vive-val használható.

A DI – ami a felnőtt tartalmú oldalak biztonságával foglalkozik – azt mondta, hozzáférhetett az összes SinVR-felhasználó adataihoz, és azt is tudták, hogy ki fizetett a tartalmakért PayPalt használva. Jelszavakhoz és bankkártyaadatokhoz nem fértek hozzá. Ugyanakkor megjegyezték, hogy a SinVR jellegéből kifolyólag már a felhasználás puszta ténye is érzékeny adatnak számít.

(BBC News)