Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nagyon belehúzott a WhatsApp

2018.01.19. 10:25

A WhatsApp tavaly azt mondta, hogy egy kisvállalkozásoknak szánt szoftveren dolgoznak. Ezzel párhuzamosan bevezették az üzleti címek címkézését is. Pénteken pedig bejelentették, hogy elindult a WhatsApp Business terjesztése.

A szolgáltatás először az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Mexikóban, Olaszországban és Indonéziában indul el, majd fokozatosan máshol is. A minimum Android 4.0.3-as operációs rendszert igénylő alkalmazás a Google Play boltjából tölthető le – ingyen.

A WhatsApp a kisvállalkozásoknak kínált előnyök közé sorolta az üzleti profilt, a különböző típusú üzenetküldő eszközök használatát, az üzenetekről készített statisztikákat, a WhatsApp Web, vagyis az asztali gép integrációját, illetve a speciális, üzleti fiókot. A cég szóvivője szerint ezek a funkciók a jövőben is ingyenesek maradnak, de a kiegészítő szolgáltatásokért már pénzt számítanak föl.

Ezzel párhuzamosan érkezett a hír, hogy a WhatsApp már megkezdte a saját fizetési megoldása tesztelését Indiában. A helyi Facebook-alkalmazottak már használják a szolgáltatást, és a tervek szerint az első negyedévben a helyi felhasználóbázis 1 százalékának is elérhető lesz.

(IT Café | The Next Web)