Ödön
2 °C
11 °C

Rekordjutalmat kapott a kínai sztárhekker

2018.01.22. 07:00

Minden eddiginél nagyobb összeget fizet ki a Google egy kiberbiztonsági kutatónak, aki hibát talált a Google Pixel telefonokban. Guang Gong 112 ezer dollárt vihet haza, ami körülbelül 28 millió forintnak felel meg.

A Gong által felfedezett támadási módszer távolról lehetővé teszi az adatlopást vagy kártékony kód futtatását a Pixel telefonokon. Ezt a hibát még augusztusban találták meg, és a decemberi frissítésben kijavították a hibát, szóval ezt már nem fogják kihasználni a kiberbűnözők.

Bár a Google igyekszik mindent megtenni azért, hogy a felhasználó jelszavának ismerete nélkül ne lehessen adatokat kinyerni a mobiljairól, Gong mára már a Pixelek szakértőjévé vált. Csapatával, a Qihoo 360 nevű vállalattól – ahol Gong dolgozik – 60 másodperc alatt feltörte az első generációs Pixelt a nagy presztízsű Pwn2Own versenyen 2016-ban, és ezzel 120 ezer dolláros díjat nyert el. A versenyen annyira sikeresek voltak, hogy különböző törésekkel összesen 520 ezer dollárt vittek haza – írta a Business Insider.

    

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?