Ilona
17 °C
32 °C

Valaki véletlenül lopott az Amazon kasszamentes boltjából

2018.01.25. 12:52

A héten nyitotta meg az Amazon a kasszamentes boltját, amivel az volt a cél, hogy pénztári sorban állás nélkül lehessen vásárolni, most viszont akkora az érdeklődés, hogy hosszú sorok kígyóznak a bolt előtt, annyian akarják kipróbálni.

A CNBC riportere, Deirdre Bosa pedig alighanem az Amazon első bolti szarkája lett, miután kiderült, hogy a rendszer elfelejtette kiszámlázni neki az egyik joghurtot, amit a kosarába tett.

Bosa azt mondja, hogy csak betette a megvenni kívánt dolgokat a kosarába, és kisétált, pont ahogyan az instrukcióban is állt. Az Amazon már reagált az esetre, és azt mondták, hogy olyan ritkán történik ilyesmi, hogy nekik aztán simán belefér. Ezért nincs olyan lehetőség a bevásárló appban, amellyel a vevők jelezni tudnák az ehhez hasonló hibákat.  

Ebben a boltban kamerák és más szenzorok sora figyeli, hogy melyik vásárló milyen árut vesz le a polcról, és teszi vissza, vagy bele a kosarába. Ami a vásárlónál marad, annak az árát a rendszer automatikusan levonja a számlájáról. Persze a belépéskor be kell mutatni a bolthoz tartozó appot, nagyjából úgy, mint amikor a reptéren beszkennelik a QR-kódot a bejáratnál.