Jolán
2 °C
4 °C

Valaki véletlenül lopott az Amazon kasszamentes boltjából

2018.01.25. 12:52

A héten nyitotta meg az Amazon a kasszamentes boltját, amivel az volt a cél, hogy pénztári sorban állás nélkül lehessen vásárolni, most viszont akkora az érdeklődés, hogy hosszú sorok kígyóznak a bolt előtt, annyian akarják kipróbálni.

A CNBC riportere, Deirdre Bosa pedig alighanem az Amazon első bolti szarkája lett, miután kiderült, hogy a rendszer elfelejtette kiszámlázni neki az egyik joghurtot, amit a kosarába tett.

Bosa azt mondja, hogy csak betette a megvenni kívánt dolgokat a kosarába, és kisétált, pont ahogyan az instrukcióban is állt. Az Amazon már reagált az esetre, és azt mondták, hogy olyan ritkán történik ilyesmi, hogy nekik aztán simán belefér. Ezért nincs olyan lehetőség a bevásárló appban, amellyel a vevők jelezni tudnák az ehhez hasonló hibákat.  

Ebben a boltban kamerák és más szenzorok sora figyeli, hogy melyik vásárló milyen árut vesz le a polcról, és teszi vissza, vagy bele a kosarába. Ami a vásárlónál marad, annak az árát a rendszer automatikusan levonja a számlájáról. Persze a belépéskor be kell mutatni a bolthoz tartozó appot, nagyjából úgy, mint amikor a reptéren beszkennelik a QR-kódot a bejáratnál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?